Faciliteter

På Armémuseum finns restaurang Artilleriet samt ett bibliotek och arkiv. Biblioteket och arkivet håller tyvärr stängt tillsvidare.

Restaurang Artilleriet

Under Armémuseums ljusa stenvalv ligger restaurang Artilleriet i modern och anrik miljö. Här serveras en modern och ambitiös lunch med hembakat bröd. På kvällen dukas restaurangen om och serverar à la carte-meny.

Det går även självklart bra att ta en fika med goda bakverk, ett glas i baren eller hänga på uteserveringen som är öppen på sommaren.

arrow_forward Restaurang Artilleriet

Plats för matsäck

I marketenteriet på plan två kan du äta din matsäck eller bara slå dig ner en stund när det passar dig. Här finns bord, stolar och mikrovågsugnar om du vill värma mat.

Ett marketenteri är ett militärserveringsställe från 1920-talet, ofta kallad ”markan”. Förr i tiden kunde soldaterna köpa godsaker och dricka. Armémuseums marka går i jugendstil.

armemuseums bibliotek

Biblioteket

Under vackra stenvalv i östra flygeln ligger Armémuseums bibliotek – ett specialbibliotek med allt från handskrifter från 1400-talet till helt nyutgivna biografier. Biblioteket är stängt tillsvidare.

arrow_forward Mer om biblioteket och öppettider
Arkiv

Arkivet

Inrymt i Armémuseums bibliotek finns delar av arkivet. Här kan man hitta allt från ritningar av 1600-talskanoner till lumparbilder från 1900-talet. Arkivet är stängt tillsvidare.

arrow_forward Mer om arkivet och öppettider

Plats för konferens

Boka din nästa konferens på Armémuseum. I lokalerna högst upp i det gamla tyghuset (Armémuseum) finns plats för upp till 140 personer. Kombinera möten, sammanträden eller konferens med en stimulerande visning i museets lokaler. Välj vilket tema som passar din grupp bäst.

arrow_forward Konferens på Armémuseum

Boka

Vill du boka skolvisning eller gruppvisning hos oss?

Ring oss på 08-519 563 03 eller mejla till bokning@armemuseum.se

Vill du boka konferens hos oss?

Ring oss på 08–519 563 12 eller mejla till konferens@armemuseum.se