Föredrag

Föredrag: Hitlers skattjakt – världshistoriens största kupp

Författaren och journalisten Anders Rydell berättar om nazisternas skattjakt under andra världskriget.

Under andra världskriget iscensatte nazisterna det som ses som den mest omfattande plundringsoperationen i världshistorien. Hundratusentals konstverk och antikviteter stals, och tusentals bibliotek plundrades. Men det fanns också specialenheter som riktade in sig på allt från kyrkklockor till arkeologiska samlingar.

Men varför plundrade man? Och vad hände med de stulna skatterna? Hör författaren och journalisten Anders Rydell om nazisternas skattjakt under andra världskriget.

Författaren och journalisten Anders Rydell.
Foto: Rickard Eriksson