Specialvisning

UTSÅLD Specialvisning: D-dagen 80 år – vilseledning och logistik

Följ med på en visning om logistiken bakom den enorma Operation Overlord och om dubbelagenternas spel för att vilseleda fienden.

Den 6 juni 1944 landsatte de allierade omkring 156 000 soldater i Normandie. Det krävdes närmare 7 000 krigsfartyg och landstigningsbåtar för att genomföra operationen som utfördes under skydd av 11 500 stridsflygplan.
Operation Overlord, som den kallades, krävde mycket planering och materiel. Men även list för att få fienden att tro att det skulle ske på en annan plats.

Följ med på en visning och hör om logistiken bakom detta enorma företag och om dubbelagenternas spel för att vilseleda fienden. Armémuseums Andreas Ohlsson och Bosse Bjerkerot berättar och visar föremål som inte ställs ut i museet i vanliga fall.

Biljettpris: 140 kronor. Köp din biljett på Tickster via biljettlänken på den här sidan. Begränsat antal platser.

Passa på att gå en sväng genom utställningarna innan visningen – entréavgift till hela museet ingår i biljettpriset.

tisdag 4 juni 18:00 - 19:00