Visning

Visningar: Rädd eller beredd

Vandringsutställningen Rädd eller beredd har turnerat runt i stora delar av Sverige sedan den invigdes i vintras. I augusti rullar utställningen in i Stockholm och visas under två veckor för besökare på Artillerigården vid Armémuseum.

Utställningen ryms i en stor container på drygt sex gånger sex meter och på Artillerigården vid entrén till Armémuseum. I utställningen får besökarna upplevelsen av en allvarlig kris och hur den kan påverka samhället och dess invånare.

Rädd eller beredd utbildar gymnasieelever om individen som resurs i samhällets beredskap för kriser och krig, och hur man kan hantera en kris så bra som möjligt.  Utställningen levandegör innehållet i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” och sätter beredskapen i ett historiskt perspektiv.

Statens försvarshistoriska museer har producerat utställningen tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Riksantikvarieämbetet. Under våren har utställningen turnerat runt mellan gymnasieskolor i flera kommuner och tränat hundratals elever i krisberedskap. Läs mer om Rädd eller beredd här.

Praktisk information
 • info

  V 32: 7 – 11 augusti kl 13:00 varje dag
  v 33: Tre visningar om dagen, kl 10:30, 13:00 och 14:30

  Tillträde till utställningen sker endast under de guidade visningarna.

  Visningen ingår i museets entréavgift.

  Rekommenderas från 13 år.