Sommar på Armémuseum

Armémuseum är ett perfekt utflyktsmål på sommaren – mitt i stan, på bekvämt promenadavstånd från allt. Utforska museets spännande utställningar, följ med på en visning och avsluta med en glass på museets stora gård.


Sommarvisningar

Förmiddag, lunch eller eftermiddag? Mellan 24 juni och 16 augusti kan du följa med på visningar varje dag, vid tre olika klockslag. Ingår i entréavgiften!

Hör om det svenska östersjöväldets uppgång och fall i visningen om Stormaktstiden eller följ med till skyddsrum, atombombsskräck och värnplikt i visningen Om kriget kommer. I visningen Kalla kriget blir det mer krisberedskap, totalförsvar och kärnvapenprogram.

I visningen Andra världskrigets sista år får du höra om D-dagen, Enigman och Operation Sepals. Utforska museets tillfälliga utställning i visningen Korsvägar, där du får följa Sverige och Ukrainas gemensamma historia genom 1000 år av krig och allianser.

24 juni–16 aug, varje dag
10:30, 13:00 och 14:30
Läs mer och se datum och tider

Familjevisningar

Följ med på en familjevisning om den svenska stormaktstiden med fanor, flintlås och fältläger. Hör om livet i krig, se spännande föremål och ta del av gripande livsöden! Passar från sju år.

24 juni–16 augusti, utvalda vardagar
10:30 – 11:00
Läs mer och se datum och tider

Fler sommartips

Barn och familj

Armémuseum är en spännande plats för stora och små. Utforska utställningarna på egen hand eller följ med på en familjevisning. I museets barnspår Jakten på krigsbytet kan du utmana din familj och kompisar – eller lösa de kluriga uppgifterna tillsammans. Läs mer om barn och familj

Audioguide

Gå runt på Armémuseum i din egen takt och lyssna till berättelser om föremålen du ser. Audioguiden laddar du själv ner till din smartphone, helt kostnadsfritt.

Minicafé och butik

Botanisera bland leksaker, böcker, överlevnadsprylar och mycket annat i museets butik. Köp med en bägare av Gute glass eller en kopp kaffe och avnjut på museets gård.

En bit mat eller drink på uteserveringen

Östermalms hemligaste restaurang? På Artilleriets stora uteservering kan du njuta av god mat och cocktails. Livejazz varje tisdagskväll.

Sommaröppet

Mellan 24 juni och 18 augusti har museet öppet alla dagar i veckan. Läs mer om öppettider