Kunskapsbank

Här hittar du information om museets utställningar, föremålen i samlingarna och hur du får kan ta del av museet online.

Utställningar

Följ män, kvinnor och barn genom krig och fred i Sveriges historia. Vandra från 1500-tal till nutid bland fascinerande föremål och realistiska scener. Se 1900-talets förödande världskrig, värnplikten, folkhemsbygget, beredskapsåren och kalla kriget med nya ögon.

Lär känna Raoul Wallenberg – svensken som räddade tiotusentals människor undan nazisterna. Se hans personliga tillhörigheter som de sovjetiska myndigheterna återlämnade till hans familj 1989.

Tillfälliga utställningar belyser olika teman.

arrow_forward Utställningar
Arkiv

Bibliotek och arkiv

Armémuseums bibliotek är ett specialbibliotek, med allt från handskrifter från 1400-talet till helt nyutgivna biografier. I arkivet finns såväl ritningar av 1600-talskanoner som 1900-talets lumparbilder.

 

arrow_forward Bibliotek och arkiv

Digitala produktioner

Ta del av museets utställningar oavsett var du befinner dig med hjälp av digitala produktioner! Upptäck den svenska militärhistorien, ta del av familjevisningar och spännande artiklar om intressanta föremål, eller lyssna på audioguiderna.

arrow_forward Digitala produktioner

DigitaltMuseum

Armémuseums uppgift är att bevara och levandegöra den svenska militärhistorien. En del av bevarandeuppdraget utgörs av föremålssamlingen. På DigitaltMuseum samlar vi information om våra föremål.

arrow_forward DigitaltMuseum