close

Utställningar

ArtArmor – en livsviktig konstutställning

alarm 27 maj 2023 - 9 juli 2023

Konsten är inte bara något man betraktar. Den skapar en berättelse om sin samtid och dess värderingar. Vår samtid är ju morgondagens historia, och utställningen ArtArmor bidrar till denna historieskrivning. Direkt från krigets Ukraina.

Tolv konstnärer har bearbetat lika många plattor från skyddsvästar. Alla är träffade av kulor. Vi får även möta de personer som burit västarna som alla har överlevt tack vare skyddsplattorna.

De gick att från ena dagen vara lärare eller IT-tekniker till att bli soldater och träffade av fiendens vapen. Utställningen kan både ses som en konstutställning och som en kommentar till vad som just nu pågår i Ukraina. Den berättar också om hur konst och kreativitet pågår trots krigets grymheter. I framtiden kanske vi ser den som en pusselbit i att skriva historien om ett nytt Ukraina växer fram.

I två separata installationer hänger sönderskjutna sköldar som ännu väntar på sin konstnärliga bearbetning. När utställningens turné är över kommer alla verk att säljas på auktion och pengarna kommer att gå till skyddsutrustning och mediciner vid fronten.