Besök oss

Mitt på Östermalm i Stockholm

Armémuseum ligger centralt i Stockholm, ett stenkast från Östermalmstorg. Huvudentrén ligger på Riddargatan 13. Närheten till både tunnelbanestationer och busstopp gör det enkelt att ta sig hit.

Entréavgifter

Från och med 10 januari kostar det en entréavgift för att besöka Armémuseum. För barn och unga till och med 18 år är det fortfarande gratis att besöka museet, och på tisdagskvällar är det fri entré för alla.

arrow_forward Läs allt om entréavgifter
fasad

Hitta hit

Hitta hit med kollektivtrafik
Den närmaste tunnelbanestationen är Östermalmstorg, uppgång Östermalmstorg/Sibyllegatan. Den närmaste busshållplatsen är Nybroplan. Busslinje 69, 54 och 76 samt med Spårväg City linje 7 passerar här. Läs mer på SL om tidtabeller och hur du betalar din resa.

Parkering
Armémuseum har ingen besöksparkering. På närliggande gator brukar man kunna hitta parkeringsplats. Har du frågor kring parkeringen på Artillerigården, kontakta Statens fastighetsverk.
E-post: sfv@sfv.se
Telefonnummer: 08–696 70 00

Utställningar

Följ män, kvinnor och barn genom krig och fred i Sveriges historia. Vandra från 1500-tal till nutid bland fascinerande föremål och realistiska scener. Se 1900-talets förödande världskrig, värnplikten, folkhemsbygget, beredskapsåren och kalla kriget med nya ögon.

arrow_forward Se museets alla utställningar

Audioguiden

Gå runt i Armémuseum i din egen takt och låt berättelserna om föremålen ta dig tillbaka i historien. Vår audioguide laddar du själv ner till din smartphone.

arrow_forward Audioguiden
Barn med vuxen utforskar utställningarna tillsammans

Barn och familj

Armémuseum är ett spännande museum både för stora och små. Utforska utställningarna, gå på familjevisning eller leta efter krigsbytet.

arrow_forward Barn och familj
Skylt med pil

Vanliga frågor

Är Armémuseum anpassat för de med nedsatt rörelseförmåga? Är utställningarna lämpliga för mindre barn eller kan de uppfattas som otäcka? Här finns svar på vanliga frågor!

arrow_forward Vanliga frågor