Besök oss

Mitt på Östermalm i Stockholm

Armémuseum ligger centralt i Stockholm, ett stenkast från Östermalmstorg. Huvudentrén ligger på Riddargatan 13. Närheten till både tunnelbanestationer och busstopp gör det enkelt att ta sig hit.

Fri entré

Armémuseum har alltid fri entré. Vissa tillfälliga utställningar och arrangemang kostar en avgift – läs mer på respektive programpunkt i kalendariet.

Priser

Entré till den tillfälliga utställningen ”I rikets hemliga tjänst” kostar 50 kronor för vuxna. Biljetter köps i receptionen. Fri entré för barn och ungdomar till och med 19 år. Vissa grupper och föreningar har också fri entré – se vilka här.

Kapprum och låsbara skåp

I anslutning till entrén finns ett kapprum med låsbara skåp i olika storlekar där man gärna får hänga av sig jackor och väskor. Skåpen är kostnadsfria att använda.

fasad

Hitta hit

Hitta hit med kollektivtrafik
Den närmaste tunnelbanestationen är Östermalmstorg, uppgång Östermalmstorg/Sibyllegatan. Den närmaste busshållplatsen är Nybroplan. Busslinje 69, 54 och 76 samt med Spårväg City linje 7 passerar här. Läs mer på SL om tidtabeller och hur du betalar din resa.

Parkering
Armémuseum har ingen besöksparkering. På närliggande gator brukar man kunna hitta parkeringsplats. Har du frågor kring parkeringen på Artillerigården, kontakta Statens fastighetsverk.
E-post: sfv@sfv.se
Telefonnummer: 08–696 70 00

Audioguiden används av besökare

Audioguiden

Gå runt i Armémuseum i din egen takt och låt berättelserna om föremålen ta dig tillbaka i historien. Vår audioguide laddar du själv ner till din smartphone.

arrow_forward Audioguiden

Barn och familj

Armémuseum är ett spännande museum både för stora och små. Utforska utställningarna, gå på familjevisning, leta efter krigsbytet eller lös spionmysteriet.

arrow_forward Barn och familj
Skylt med pil

Vanliga frågor

Är Armémuseum anpassat för de med nedsatt rörelseförmåga? Är utställningarna lämpliga för mindre barn eller kan de uppfattas som otäcka? Här besvarar vi vanliga frågor.

arrow_forward Vanliga frågor