Tillgänglighet

Hissar

På museet finns hiss till alla våningsplan med god plats för rullstol och barnvagn. Hissen har talfunktion och punktskrift. Hissentrén är 119 cm bred och 210 cm hög. Hisskorgens bredd är 119 cm på smalaste stället och 250 cm djup. Maxvikten är 1800 kg.

Anpassad toalett

På entréplan finns en tillgänglig toalett.

Parkering

Bilen parkerar du på närliggande gator, då Armémuseum har inte har någon besöksparkering. Däremot går det självklart bra att stanna till för av- och påstigning i anslutning till entrén. För dig med handikapparkeringstillstånd finns två parkeringsplatser nära entrén.

Tillgänglighet för rullstol

Artillerigården framför museet är täckt av kullersten. Det är en liten uppförsbacke upp till entrén. Den vägen är belagd med sågad och flammad gatsten för att ge en jämnare yta för rullstolar.
Museets lokaler är luftiga med gott om plats att ta sig runt.

Låna rullstol

En rullstol finns att låna för dig som behöver. Den går inte att boka i förväg.

Hund

Du får inte ta med dig din hund in på Armémuseum, förutom ledar- och assistanshundar som självklart är välkomna till museet.
Synnedsättning
Du som har en synnedsättning kan gärna lyssna på utställningarna genom audioguiden. Audioguiden laddar du ner till din smartphone.
Vissa delar av museets utställningar kan uppfattas som mörka.

Anpassade visningar

Boka en anpassad visning för dig och din grupp! Armémuseum kan göra visningar anpassade till synnedsättning, med taktila och musikaliska inslag, eller teckenspråkstolkade visningar för dig med hörselnedsättning. Kontakta oss för bokning och eventuella frågor; bokning@armemuseum.se eller 08–519 563 03.

Kontakt

Har du fler frågor om museets tillgänglighet? Kontakta oss!