Barn och familj

Armémuseum är en spännande plats för stora och små. Utforska utställningarna på egen hand eller följ med på en av museets familjevisningar. Alla barn kan också välja att anta våra utmaningar; "Jakten på krigsbytet", "Spionmysteriet" och "Kanonbingo". Utmana dig själv, familj och kompisar, eller samarbeta och lös de kluriga uppgifterna tillsammans. Läs mer nedan!

Läskiga utställningar?

Armémuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom vi berättar om krig och konflikter så kan delar av utställningarna upplevas otäcka. Rådgör gärna med personalen i receptionen om du känner dig osäker.

Barnvagn och skötbord

Hiss finns till alla våningsplan med gott om plats för barnvagnar. Det finns även skötrum och matsäcksrum där du kan värma barnmat.

Lovaktiviteter

Under loven händer det alltid saker i museet för skollediga barn.

Se nedan ett smakprov på den dramatiserade familjevisningen ”Fanor, flintlås och fältsjuka” som visas under v.9, mån-fre kl. 11.30 och 13.30. Gratisbiljetter hämtas i receptionen, begränsat antal biljetter. Lämplig från cirka 7 år.
https://www.youtube.com/watch?v=HJx4bdExCEk

Tre karaktärer i 1700-tals kläder. Varav en smutsig fältskär som ler lurigt, en stolt soldat med blanka knappar och en trasig marketenterska med en blank sked.
”Fanor, flintlås och fältsjuka”, dramatiserad familjevisning om stormaktstidens Sverige.

Se våra barnaktiviteter, både fysiska på museet och digitala