DigitaltMuseum

På DigitaltMuseum kan du se bilder och läsa om Armémuseums föremål.

Museets samling består av över 100 000 föremål. Här finns allt från uniformer, vapen och fanor till kokkittlar, bandage och telefoner. Ett stort antal föremål kräver ett noggrant arbete. När ett nytt föremål ska tas in i samlingarna fotograferas det och får ett unikt nummer. Alla fakta om föremålet läggs in i en databas, såsom varifrån de kommer och om det har varit med om någon särskild händelse.

Information ur databasen publiceras sedan på DigitaltMuseum. Det är en webbplats som är öppen för alla, där det går att se bilder på och läsa om museiföremål och arkivfotografier från många olika museer. Som besökare på DigitaltMuseum kan du också kommentera och diskutera de olika posterna och på så sätt bidra till att fördjupa kunskapen om dem. Här kan du också se vilka nyförvärv som museet gör – samlingarna växer hela tiden med nya föremål! Klicka här för att söka i Armémuseums samlingar på DigitaltMuseum.

Om databasen

Databasen har byggts upp under lång tid och av många olika personer. Därför varierar informationen om föremålen. Hör gärna av dig om du skulle upptäcka några felaktigheter eller kan komplettera databasen med ny information! E-posta till digitaltmuseum@armemuseum.se.